Сладея е най-известната марка захар в България

28 февруари '17
Next

Сладея е най-известната марка захар в България с 95,9% обща известност. Това показват резултатите от национално представително проучване, проведено от BluePoint България през м. Ноември 2016 г.  Сладея изпреварва основния си конкурент с 5,1 процентни пункта. Потребителите определят Сладея като българската качествена захар, с добро присъствие в търговската мрежа, подходяща за приготвяне на печива, сладкиши и други.

Проучването определя Сладея и като по-често купуваната марка захар. Сладея води пред основния й конкурент по показател „Купувана марка през последните 3 месеца“ с 3,1 процентни пункта.

„Горди сме, че последователната ни работа през годините за развитие на марката дава своите резултати. В последните години ние инвестирахме значителни ресурси в повишаване качеството на продукта и модернизиране на производствените процеси, в маркетинг и в развитие на продажбите, като за последните две години продажбите на марката Сладея  са нарастнали със 76%.“ заяви Красимир Добрев – Главен Търговски директор на „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ“ АД.

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ е най-стария производител на захар в България и произвежда захар от 1913 г. Компанията е единственият производител на бучки захар в страната и първата, която предлага кафява захар на българския пазар през 2003 г. Горнооряховската захар е носител на златен медал от Международния панаир в Пловдив през 2003 г. и 2004 г и множество сертификати за качество. От 2013 г. ЗАХАРНИ ЗАВОДИ е единствения производител на захар в България.

Повече информация можете да намерите на www.sladea.bg