ЗАХАРНИ ЗАВОДИ с отличие за тематичен фирмен календар на Пловдивския панаир 2013 г.

15 май '13
Next

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ получи отличие за тематичен фирмен календар на Тринадесетия Международен панаир Пловдив. Призът беше връчен  на 15.05.2013 г. по време на церемонията по откриване на специализирана изложба за печатна комуникация Принтком.

Темата на календара е „Сладки приказки“. Дванадесет любими приказки и басни, сред които „Дядо и ряпа“, „Щурец и мравка“, „Лисицата и гроздето“ и „Принцесата и граховото зърно“,  надничат от страниците на календара. Те са своеобразно интерпретирани, чрез включване на обичани продукти на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ в емблематични моменти от приказките. Така например цялото семейство от „Дядо и ряпа“ дружно дърпат Лукче, мравката от „Щурец и мравка“ събира бучки захар за зимнина, а гарванът от „Лисицата и гроздето“ държи парче локум в човката си. Прекрасните илюстрации са подкрепени с художествени текстове, които елегантно представят обичаните приказки и басни по нов, интересен начин – „В спалнята влязла кралицата и сложила бонбон Ментина под многото дюшеци. Ако гостенката го усети, то тя наистина е принцеса! Само една истинска принцеса може да бъде толкова деликатна.“

Това е втората награда за календар, която ЗАХАРНИ ЗАВОДИ получава. През 2011 г. компанията получи награда за дизайн, фотография и полиграфическо изпълнение за имиджов календар на захар „Сладея“.