„Захарни заводи” АД отбелязва 100-годишнината си с първия по рода си арт проект

05 юли '12
Next

Нестандартен арт проект ще популяризира 100-годишния юбилей на „Захарни заводи“ АД. През септември компанията, която прави живота по-сладък вече 100 години, ще открие изложба, вдъхновена от любимите захарни изделия на България. Целта на проекта е да пресъздаде сладките спомени на българите в красиви картини и арт инсталации.

„Вече 100 години нашата компания създава сладки моменти в ежедневието на всеки българин”, каза г-жа Валентина Ралева, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на „Захарни заводи” АД. „Захарните изделия, които произвеждаме, са в спомените от нашето детство. Децата ни също ги обичат и затова решихме да създадем платформа, на която всеки от нас има възможност да разкаже личната си история с нашите продуктите. Вярваме, че проектът ще бъде не само сладък, но и полезен. Събрани на специално изграден сайт, спомените на българите могат да имат и историческо значение“, допълни г-жа Ралева.

Изложбата ще бъде създадена от хора на изкуството., които ще черпят вдъхновение и теми от златния фонд от спомени, които българите ще споделят на сайта www.sladki-spomeni.com. Там в продължение на 3 месеца, всеки ще може да опише с текст, снимка или видео своята специална история с любимите на поколения българи „Карамел Му”, „Лимонови резанки”, „Чайка“ и др.

Сред първите, споделили историята си с продукти на „Захарни заводи“ е известната актриса и ТВ водеща Мартина Вачкова. „Сладките спомени от моето детство свързвам с миризмата на прясно окосена трева. Помня още шума на реката, която минаваше покрай двора на дядо ми и воденицата му. Помня песента на щурците. Помня светулките в мрака. И помня най-сладкото, любимо „Лукче”, което получавах като награда от моя дядо Стоян. Награда за това, че съм била послушна и съм помагала. Всички тези спомени са сладки, както е сладък и споменът за „Лукчетата”, разказа Марта.