Почетно отличие за принос в сферата на икономиката получиха главните акционери на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД

29 май '17
Next

Почетно отличие за принос в сферата на икономиката на Община Горна Оряховица получиха инж. Георги Узунов – председател на Надзорния съвет на „Захарни заводи” АД и инж. Руси Данев – член на Надзорния съвет на „Захарни заводи” АД. Наградите бяха връчени на 29.05.2017 г. от кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев на тържествената сесия по повод празника на града.

„За мен е чест да получа този приз. Той е признание за неуморния труд на онези 800 души, които работят в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ. За 16 години в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ са инвестирани 96 млн. лв. Но тези 16 г. са малък епизод от развитието на компанията. ЗАХАРНИ ЗАВОДИ винаги са били флагман на развитието на община Горна Оряховица. Това не би било възможно без активната помощ на съветниците и кмета инж. Добромир Добрев. Благодаря им, че се чувстваме като част от един отбор.“  каза инж. Георги Узунов.

Георги Узунов е председател на Надзорния съвет на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД, доктор на техническите науки, личност с богат управленски опит. Руси Данев е Член на Надзорния съвет на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД, депутат във Великото народно събрание в периода 1990-1991 год.  Инж. Георги Узунов и инж. Руси Данев са мажоритарни акционери в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ от приватизацията на компанията през 2000 г.

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД е най-големият работодател в община Горна Оряховица, един от най-големите работодатели в област Велико Търново и е сред стоте най-големи български компании.