„Захарни заводи“ АД с нова кампания за зарибяване на река Янтра

23 октомври '20
Next

Днес, 23 октомври 2020 г. „Захарни заводи“ АД зариби участък от река Янтра с 260 кг шаран. Инициативата е продължение на успешната екологична кампания за опазване и обогатяване на биоразнообразието, която дружеството стартира през пролетта на 2019 г. Тогава в реката беше пуснат 250 кг зарибителен материал от същия вид.

„Като ключово промишлено предприятие в региона, ние осъзнаваме важната си роля в опазването на околната среда. Инициативата за зарибяването на река Янтра е една от многобройните екологични каузи, които организираме и развиваме през годините. Положителната промяна на средата, в която живеем и работим, ни задължава и вдъхновява да продължаваме в тази посока“, заяви г-жа Валентина Ралева, Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на компанията.

 

През октомври „Захарни заводи“ АД получи два приза от престижния конкурс „Най-зелените компании в България“ в категориите „Зелена инвестиция“ и „Индустрия и производствен сектор“. Компанията беше отличена заради дългогодишните си усилия и актуални инициативи за минимизирането на вредните въздействия на производствените процеси върху природата, стремежът за икономично потребление на природните ресурси и не на последно място – за работата си с местните общности.