ЗАХАРНИ ЗАВОДИ даряват билкови пастили на Българска хранителна банка

01 април '20
Next

„Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с над 200 000 билкови пастили „Лукчета“ на Българска хранителна банка.

 

Сравнително новият за пазара продукт на марката е с високо съдържание на натурални билкови масла с доказано от Българската асоциация на микробиолозите антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Продуктите ще бъдат раздадени на нуждаещи се домакинства в страната като част от пакети с хранителни продукти, които организацията раздава традиционно.

В ЗАХАРНИ ЗАВОДИ искрено вярваме в корпоративната ни политика за социално отговорна ангажираност. През годните сме подкрепяли различни обществени инициативи и за нас е естествено и в този тежък за страната момент също да потърсим начин да помогнем. Правим го чрез билкови пастили Лукчета с доказано антимикробно действие, защото според нас именно този продукт е подхдящ за настоящия сезон.“, сподели Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

Билковите пастили „Лукчета“ са с двойна доза натурални билкови масла от евкалипт, мента, мащерка, салвия, копър и пелин, благодарение на които подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото при нужда.

Това е второто дарение, което от компанията правят по повод извънредното положение в страната. Преди по-малко от седмица „Захарни заводи“ АД направи дарение от 10 000 литра денатуриран етилов алкохол на държавни болници.

За „Захарни заводи“ АД

Компанията е най-големият комплекс за производство на хранителни продукти в България. Основана през 1912 год., компанията е водещ производител на захар, захарни изделия и етилов алкохол в страната. В групата на „Захарни заводи“ АД влизат няколко предприятия – заводи за производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол и високопротеинови фуражи, печатница, собствен ТЕЦ и завод за ремонтно-механични услуги.

За Българска хранителна банка

Българска хранителна банка е организация в България, която събира, складира и раздава дарени хранителни стоки, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна, храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.