Еко-инициативата „Заедно за природата“ с ново издание в Деня на Земята

03 май '19
Next

Международният Ден на Земята, 22 април, е един от важните дни за нас. В унисон с глобалната инициатива за опазване на околната среда, екипът на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ проведе ново издание на кампанията „Заедно за природата“.  Поредната стъпка напред за облагородяването на района бе залесяването на над 200 дръвчета на територията на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ – японски вишни, рози, магнолии, туи и много други видове.

Средствата за закупуването на дръвчетата бяха осигурени от събирането и предаването на 13.5 тона отпадъчна хартия, събрана на доброволен принцип от всички. От своя страна, като добър жест, Управителният съвет на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ увеличи двойно получената сума. Еко-инициативата е своеобразно състезание, като участващите служители бяха разпределени по отбори кой ще събере най-много хартия. 

 

Заради пожънатия успех, кампанията  „Заедно за природата“ ще продължи с нова акция тази година.

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ е синоним на традиции, оставащи непреходни с течение на времето. Инициативата „Заедно за природата“ ще продължава да включва активности с мисъл и грижа за нашия дом, Земята, като подобрява околната среда в региона. В потвърждение на замисъла, месец по-рано се проведе акция за зарибяване на река Янтра с малки шарани.

През месец май ще бъде даден старт на пилотната акция „Мед от акациева горичка“, насочена към пчеларите, работещи в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ. Те ще могат да разположат свои кошери на землището с акациева гора на територията на компанията за добив на един от най-търсените видове мед в България.

Кампанията „Заедно за природата“ се утвърждава като устойчива политика на отговорност благодарение на доброволчеството от екипа на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, който избира да вложи време и усилия в името на един по-добър свят.