Еко-инициативата „Заедно за природата“ с ново издание в Европейските дни на птиците

12 октомври '21
Next

Екипът на  „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ” АД, воден от желанието си за опазване на околната среда, за поредна година организира вътрешна за компанията еко-инициатива.Тя се състоя на 06.10.2021г. по време на Европейските дни на птиците 05-06 октомври.

Инициативата се състоя  във впечатляващия по мащабите, оформлението и поддържането си парк на „Захарни заводи“ АД. Той е със специален план за зеленото строителство, включващ алеи за разходка, беседки и места за отдих. Паркът на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ разполага с голямо разнообразие растителност. Част от инициативата беше насочена именно към флората на парка – беше поставена голяма карта, която насочва вниманието на посетителите към разположението на разнообразни растения, храсти и дървета. На някои от растенията, бяха поставени индивидуални табели с повече любопитна информация за съответния вид.

Освен с красотата на богатата си флора, паркът на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ може да се похвали и със симпатични постоянни обитатели – катеричките. Тази година, компанията реши да даде крила и на диви птици, които да припознаят парка като свой дом. За тях бяха поставени и готови хранилки за диви птици.

Последна, но не и по значение част от инициативата, беше свързана с почистване на парка. Служителите на компанията се включиха активно в тази инициатива.

Желаем приятна разходка в парка на всички посетители и нека заедно се опитваме да се вдъхновяваме и да учим децата си на изграждане позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание.