Еко-инициативата „Заедно за природата“ с ново издание в Европейските дни на птиците

12 октомври '21
Previous Next

Екипът на  „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ” АД, воден от желанието си за опазване на околната среда, за поредна година организира вътрешна за компанията еко-инициатива.Тя се състоя на 06.10.2021г. по време на Европейските дни на птиците 05-06 октомври.

Инициативата се състоя  във впечатляващия по мащабите, оформлението и поддържането си парк на „Захарни заводи“ АД. Той е със специален план за зеленото строителство, включващ алеи за разходка, беседки и места за отдих. Паркът на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ разполага с голямо разнообразие растителност. Част от инициативата беше насочена именно към флората на парка – беше поставена голяма карта, която насочва вниманието на посетителите към разположението на разнообразни растения, храсти и дървета. На някои от растенията, бяха поставени индивидуални табели с повече любопитна информация за съответния вид.

Освен с красотата на богатата си флора, паркът на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ може да се похвали и със симпатични постоянни обитатели – катеричките. Тази година, компанията реши да даде крила и на диви птици, които да припознаят парка като свой дом. За тях бяха поставени и готови хранилки за диви птици.

Последна, но не и по значение част от инициативата, беше свързана с почистване на парка. Служителите на компанията се включиха активно в тази инициатива.

Желаем приятна разходка в парка на всички посетители и нека заедно се опитваме да се вдъхновяваме и да учим децата си на изграждане позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание.