ЗАХАРНИ ЗАВОДИ представи нова производствена линия за над 1,6 млн. лева

30 август '19
Previous Next

30.08.2019г.
гр. Горна Оряховица

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ откри новата си производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка днес. Инвестицията е в размер от 1,6 млн. лева. Оборудването е последно поколение и е произведено в Германия.

„Машината е закупена и въведена в експлоатация в периода на турбуленции и ожесточена ценова война на пазара на захар в Европа. ЗАХАРНИ ЗАВОДИ смело инвестираме в този сектор. Стоим твърдо на пазара. 106-годишният ни опит е стабилната основа, на която сме стъпили, а желанието да се развиваме и мисията ни – да даряваме сладост и щастие на потребителите, е движещата ни сила“ заяви Валентина Ралева, Изпълнителен директор на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ.

Закупуването на опаковъчна линия за хартиен пакет е поредното капиталовложение на компанията в бизнеса й със захар. От приватизацията до днес, инвестираните средства в дизията са на стойност над 10 млн. лв.

ЗАХАРНИ ЗАВОДИ е единственият работещ производител на захар в България. Плановете на компанията за следващите 5 години включват както затвърждаване на позициите в страната, така и навлизане на съседни пазари чрез рафиниране на над 100 хил. тона захар годишно.