ЗАХАРНИ ЗАВОДИ подкрепи националната кампания „Да изчистим България заедно“

26 септември '19
Next

 

Водени от желанието си за грижа към околната среда, служителите на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, заедно със своите семейства се събраха на 14.09.2019г. и почистиха 2 парка в гр.Горна Оряховица – парк „Никола Петров“ и парк „Градска градина“.

„Личният принос, както и добрия пример, който даваме на децата си е основната причина да подкрепим инициативата. Нашата амбиция е да вдъхновим повече хора да повярват, че с мисъл и грижа за природата можем да живеем в една по-чиста и по-красива страна!“ – заяви Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

Включването в кампанията „Да изчистим България заедно“ е продължение на политиката, която провежда ЗАХАРНИ ЗАВОДИ в областта на опазването на околната среда.

Дружеството провежда различни активности, с цел подобряване на околната среда.  През месец април 2018г. служителите на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ събраха и предадоха за рециклиране 13,5 тона отпадъчна хартия. Колосалното количество е събрано в рамките на вътрешна екологична надпревара между различните звена в компанията. Със събраните средства от предадената за рециклиране хартия и средства на същата стойност, дадени от компанията, бяха закупени дръвчета, които служителите засадиха на територията на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ.

Тази година , през месец април ЗАХАРНИ ЗАВОДИ предприе инициатива за зарибяване на река Янтра с малки шарани със  закупен зарибителен материал  250 килограма.  Компанията вярва, че тя ще се отрази положително върху популацията на рибата в региона.