Захар
Етилов алкохол
Захарни изделия
Собствена енергия
Ремонтна дейност
Печатни изделия

Печатница и опаковки

От 1970 г. част от ЗАХАРНИ ЗАВОДИ става и новопостроена печатница, завод за опаковки.

Днес нашата печатница е една от най-съвременно оборудваните в България. Тя е специализирана в производството на опаковки от хартия, картон, алуминиево фолио, полиетилен, полипропилен и други материали.

Нашата печатница е и една от малкото в България, която е оборудвана да изпълнява печат по три различни технологии – офсет, флексо печат и ротогравюра (дълбок печат). Предлагаме максимално оптимизирана цялост в цикъла на производство за всяка от трите печатни технологии. Офертите на печатницата ни включват:

– Проектиране и дизайн на опаковки;
– Дизайн и изработка на рекламни материали;
– Предпечатна подготовка;
– Производство на еднослойни, двуслойни и трислойни опаковки от различни материали;
– Изработване на матрици.

От края на 2013 г. печатницата на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ предлага нова услуга на своите клиенти – поставяне на cold seal. Студеното лепене е широко разпространено при опаковането на захарни изделия (напр. вафли, пасти, бонбони)  и на нехранителни продукти. Основните предимства на студеното лепене са повишаване производителността на опаковачните машини, намаляване на разхода на енергия и подобряване на външния вид на опаковката. Печатницата ни има възможност за поставяне на cold seal  на опаковки, печатани както на флексо печат, така и на дълбок печат.

Печатницата ни има внедрена система за управление на качеството ISO 22000:2005, сертифицирана от Germanischer Lloyd.